Prvi bh. digitalni inovacioni hub iz oblasti medicine i bio-tehnologija prepoznat kao partner u Evropskoj uniji

Na radionici “Primjenom digitalnih tehnologija do boljih poslovnih rezultata” koju je organizirao GIZ u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN), prisutni su unaprijedili znanje i razmijenili iskustva u oblasti istraživanja tržišta digitalnog marektinga, brendiranja, elektronske trgovine i unapređenja  poslovnih operacija.

Radionica je organizirana u okviru projekta “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, koji finasira vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u cilju povećanja kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju, za mala i srednja preduzeća i jedna je od niza besplatnih edukacija na temu digitalne transformacije, koje prisutni mogu direktno primijeniti u svojim kompanijama i radu.

Predavači, saradnici njemačkog Luvent Consulting GmbH i ujedno stručnjaci za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća sa dugogodišnjim iskustvom Siniša Begović iz Hrvatske i Aleksandar Mastilović iz BiH, educirali su 95 učesnika i učesnica iz 45 firmi, 15 institucija za podršku, 2 opštine, 1 nevladinog udruženja, kao i 2 predstavnika freelancera. Učesnici i učesnice su radionici prisustvovali uživo i online, a jedan od zaključaka do kojih su došli je da primjena digitalnih tehnologija doprinosi efikasnijem upravljanju resursima, standardizaciji poslovnih procesa, smanjenju grešaka u radu, optimizaciji  troškova kao i donošenju odgovarajućih poslovnih odluka na osnovu pouzdanih podataka. 

Pored toga, razgovori o utjecaju vještačke inteligencije na poslovanje i svakodnevni život, kao i na temu GDPR-a i zašitite podataka u poslovnom okruženju, izazvali su najveću pažnju i reakcije prisutnih online i u prostorijama Privredne komore svjedočile su o važnosti teme i nužnosti edukacije.

Nakon održanog webinara na temu digitalizacije i inovacija za mala i srednja preduzeća,  te radionice u saradnji sa Privrednom komorom, GIZ nastavlja educirati i podržavati digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća kroz besplatne treninge (uživo), radionice (uživo i online) i webinare (online). Slijedi trening na temu “Poslovno planiranje – Digitalna mapa puta”, a više informacija o edukacijama pronađite u Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća – unaprijedite Vašu kompaniju na besplatnim edukacijama!

Zajedno do inovativnih modela poslovanja!Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.