Informacije

INFORMACIJE

U sekciji informacije možete pročitati edukativne tekstove iz oblasti primjene digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih preduzeća, pratiti projektne aktivnosti kao i relevantne informacije iz oblasti digitalnih tehnologija.

Pridružite nam se.

Edukacija

Sistemska podrška digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća

Izazovima ”borbe” sa korištenjem novih tehnologija i konkurencijom na svjetskim tržištima sa kojima se privrednici konstantno suočavaju, priključila se i velika neizvjesnost poslovanja izazvana pandemijom COVID-19, a pojmovi kao što su ‘industrija 4.0”, ”digitalna transformacija”, ”digitalizacija poslovnih procesa” mnogima postaju svakodnevni, iako možda i ne baš jasni i primjenjivi u poslovanju.

Pročitaj više
Edukacija

Sigurnost podataka – Iskustvo iz prakse

Stabilnost IT infrastrukture i sigurnost podataka su područja koja MSP u BiH često zanemaruju. U velikom broju slučajeva zanemarenost ova dva područja uzrokuju ozbiljne posljedice, od gubitka podataka do potpunog obustavljanja pojedinih poslovnih funkcija.

Pročitaj više
Događaji

Prednosti automatizacije i robotizacije

Ključne informacije o implementaciji robota u industrijskim sistemima, načinima njihove aplikacije, osobinama i isplativosti industrijskih manipulatora, saznaćemo od predstavnika kompanije koja ima najviše instaliranih robota u svijetu.

Pročitaj više
Informacije

Da li je Cloud poslovanje za mala i srednja preduzeća?

Postoje mnogi kriteriji za klasifikaciju malih i srednjih preduzeća, u zavisnosti od veličine kapitala, prihoda, broja zaposlenih ili obima poslova. Ali jedno je sigurno – svi oni moraju izvući maksimum iz ograničenih sredstava koja imaju na raspolaganju. Vrijednosti koje cloud rješenja nude takvim poslovima, bilo koje vrste, su izvrsna, ali u slučaju malih preduzeća, prednosti mogu biti ogromne.

Pročitaj više

Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.