Informacije

INFORMACIJE

U sekciji informacije možete pročitati edukativne tekstove iz oblasti primjene digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih preduzeća, pratiti projektne aktivnosti kao i relevantne informacije iz oblasti digitalnih tehnologija.

Pridružite nam se.

Informacije

Konferencija Forward 2020

Cilj „Forward“ konferencije i ove godine je stavljanje na dnevni red aktuelnih tema iz svijeta ekonomije i IKT-a, a koje imaju direktan uticaj na razvoj privrede i kvalitet života samih građana.

Pročitaj više
Edukacija

Sigurnost i zaštita poslovnih podataka

Većina vlasnika malih i srednjih preduzeća smatra da njihovo poslovanje nije meta hakerskih napada, te ne smatraju da bi trebali preduzeti preventivne mjere. Upravo takvo razmišljanje dovodi do činjenice da je sve veći broj malih i srednjih preduzeća žrtva hakerskih napada.

Pročitaj više
Vijesti

Održani b2bit susreti 2020

Od 11. do 12. novembra 2020. godine. održan je online događaj pod nazivom B2BIT SUSRETI 2020 koji je za cilj imao povezivanje malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini sa IT kompanijama.

Pročitaj više
Edukacija

Sistemska podrška digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća

Izazovima ”borbe” sa korištenjem novih tehnologija i konkurencijom na svjetskim tržištima sa kojima se privrednici konstantno suočavaju, priključila se i velika neizvjesnost poslovanja izazvana pandemijom COVID-19, a pojmovi kao što su ‘industrija 4.0”, ”digitalna transformacija”, ”digitalizacija poslovnih procesa” mnogima postaju svakodnevni, iako možda i ne baš jasni i primjenjivi u poslovanju.

Pročitaj više
Edukacija

Sigurnost podataka – Iskustvo iz prakse

Stabilnost IT infrastrukture i sigurnost podataka su područja koja MSP u BiH često zanemaruju. U velikom broju slučajeva zanemarenost ova dva područja uzrokuju ozbiljne posljedice, od gubitka podataka do potpunog obustavljanja pojedinih poslovnih funkcija.

Pročitaj više
Događaji

Prednosti automatizacije i robotizacije

Ključne informacije o implementaciji robota u industrijskim sistemima, načinima njihove aplikacije, osobinama i isplativosti industrijskih manipulatora, saznaćemo od predstavnika kompanije koja ima najviše instaliranih robota u svijetu.

Pročitaj više

Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.