Informacije

INFORMACIJE

U sekciji informacije možete pročitati edukativne tekstove iz oblasti primjene digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih preduzeća, pratiti projektne aktivnosti kao i relevantne informacije iz oblasti digitalnih tehnologija.

Pridružite nam se.

Informacije

Inovacijska vaučer shema: Otvoren je Javni poziv za prijavu malih i srednjih poduzeća kao korisnika inovacijske vaučer sheme

Prepoznajući važnost saradnje akademske zajednice i privrednog sektora, INTERA Tehnološki Park realizira projekt BOOST kojeg podržava projekt “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinanciraju Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke (BMZ), a implementira GIZ.

Pročitaj više
Vijesti

Digitalni inovacionih hub-ovi iz Bosne i Hercegovine posjetili vodeći svjetski sajam pametne automatike i robotike – Automatika 2023

Uz podršku projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“ koji sufinansiraju Evropska unija i SR Njemačka (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, organizirana je posjeta BH digitalnih inovacionih hubova jednom od najvećih svjetskih sajmova iz oblasti automatike i robotike koji se održava u Minhenu (Njemačka), pod nazivom „Automatika“.

Pročitaj više
Edukacija

Šta je to ChatGPT?

ChatGPT je sofisticirana vještačka inteligencija, specifično model za obradu prirodnog jezika (NLP), koji razumije i generiše ljudski jezik.

Pročitaj više
Informacije

GIZ i OECD: Poziv za učešće u Dijalogu o javnim politikama za zelenu tranziciju malih i srednjih preduzeća– doprinesite procesu kreiranja javnih politika u BiH!

U utorak, 13.6.2023. godine, u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke, GIZ i OECD će održati online događaj pod nazivom „Dijalog o javnim politikama za zelenu tranziciju malih i srednjih preduzeća“.

Pročitaj više
Informacije

Inovacijska vaučer shema: Otvoren je Javni poziv za akademske zajednice i istraživačke centre za pružanje usluga malim i srednjim poduzećima

Povezati znanja i vještine predstavnika akademske zajednice i istraživačkih centara s potrebama lokalnih poduzeća jedan je od ključnih faktora razvoja gospodarstva. Prepoznajući važnost suradnje, INTERA Tehnološki Park realizira projekt BOOST kojeg podržava projekt “Inovacija i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinanciraju Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i suradnju SR Njemačke (BMZ), a implementira GIZ.

Pročitaj više


Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.