Politika kolačića

Politika kolačića

1. KORIŠTENJE KOLAČIĆA

1.1. Korištenjem web aplikacije b2bit.ba pristajete na spremanje kolačića na Vaš računar, pristup IP adresi i korištenje drugih alata kako bismo prikupili podatke o korištenju ove web aplikacije u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva (kao npr. informacije o pregledniku koji koristite, uređaju s kojeg pristupate stranici, lokaciji s koje pristupate) a sve sukladno Uvjetima korištenja i Politikom privatnosti objavljenih na web aplikaciji b2bit.ba

1.2. Premda 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, obavezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak i informirati Vas o tome što su kolačići i drugi alati koje koristimo. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti web aplikaciju, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

2. ŠTA SU KOLAČIĆI?

2.1. Kolačić je informacija spremljena na Vaš računar od strane web stranice / aplikacije koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke te postavke za web stranicu / aplikaciju, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici / aplikaciji. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući lične informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti postavke internetskog preglednika na način da sami odaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika, i slično.

3. KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE?

3.1. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računaru. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. 

Google Chrome (stranica na engleskom jeziku)
Firefox (stranica na engleskom jeziku)
Microsoft Edge (stranica na engleskom jeziku)
Opera (stranica na engleskom jeziku)
Safari (stranica na engleskom jeziku)

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web aplikaciji b2bit.ba

4. VRSTE KOLAČIĆA

4.1. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računara po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

4.2.  Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svake posjete određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računaru danima, mjesecima, čak i godinama.

4.3. Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedeće posjete tom web-mjestu.

4.4. Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

5. KORIŠTENJE KOLAČIĆA NA b2bit.ba

5.1. Web aplikacija b2bit.ba koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi Vam naša web aplikacija omogućila bolje korisničko iskustvo te kako bi pohranili Vaš pristanak za korištenje kolačića.

5.2. Koristimo privremene, stalne i kolačiće prve i treće strane. Kolačići treće strane koje koristimo su od servisa Google Analytics koji se koristi za analizu posjećenosti web aplikacije. Ako želite da isključite ove kolačiće to možete učiniti kroz postavke vašeg internet preglednika. Više informacija na:

Google Chrome (stranica na engleskom jeziku)
Firefox (stranica na engleskom jeziku)
Microsoft Edge (stranica na engleskom jeziku)
Opera (stranica na engleskom jeziku)
Safari (stranica na engleskom jeziku)

6. OBJAVA PROMJENA

6.1. Svaka promjena politike kolačića bit će objavljena kroz našu web aplikaciju.

6.2. Korištenjem web aplikacije b2bit.ba pojedinac potvrđuje da prihvaća i u potpunosti se slaže s cjelokupnim sadržajem Politike kolačića.

6.3. Ova Politika kolačića sačinjena je 01.09.2019.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.