IDEJA SPAJANJA
MSP & IT sektora

Pročitajte kako je nastala b2bit.ba web aplikacija i koja je njena namjena.

Pridružite nam se.

KONTEKST

Mnoga mala i srednja preduzeća (MSP) nisu svjesna potencijala koji im za unapređenje njihove konkurentnosti nude inovacije i digitalizacija. Nedostaje im relevantna kompetentnost da samostalno razvijaju i implementiraju inovativne ideje. IT sektor u Bosni i Hercegovini je pionir u tom pogledu i nudi inovativne usluge i proizvode, međutim, do sada uglavnom za klijente u inostranstvu, dok lokalna MSP nisu dovoljno u njihovom fokusu. Isto važi i za poslovni ekosistem za start-up kompanije koji pomaže mladim osobama sa IT vještinama da započnu poslovanje, ali im nedovoljno omogućava da pružaju svoje usluge lokalnim MSP-ima u cilju generisanja inovacija i njihovog implementiranja sa postojećim kompanijama.

Osnovna ideja web aplikacije b2bit je povezivanje it sektora i
malih i srednjih preduzećima
u Bosni i Hercegovini.

IDEJA

Analizom stepena digitalizacije malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini i problema sa kojima se susreću u tom procesu, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH je u ime njemačke vlade kroz aktivnosti projekta “Inovacija i digitalizacija u MSP” u Bosni i Hercegovini, osmislio i podržao izradu web aplikacije b2bit.ba u cilju spajanja malih i srednjih preduzeća i IT sektora u Bosni i Hercegovini. Web aplikacija omogućava malim i srednjim preduzećima da objave izazove sa kojima se susreću u procesu digitalizacije te da dobiju ponudu rješenja od IT firmi koje su registrovane na web aplikaciji. Na taj način mala i srednja preduzeća dobijaju mogućnost odabira najpovoljnijeg rješenja.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.