Uslovi korištenja

Pravila i uslovi korištenja web aplikacije b2bit.ba,  INDAT O.D.,  Hakije Turajlića 9, 71000 Sarajevo, BiH, u daljem tekstu “Admnistrator”:

1. KORIŠTENJE SADRŽAJA

1.1. Molimo Vas da se suzdržite od korištenja web aplikacije ukoliko se ne slažete sa sljedećim pravilima i uslovima korištenja. Koristeći naše usluge, pristajete na pravila i uslove korištenja. Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeća pravila i uslove.

2. OPĆE INFORMACIJE

2.1. Web aplikacija b2bit.ba je namijenjena povezivanju malih i srednjih preduzeća sa IT sektorom u Bosni i Hercegovini kao i  edukaciji malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini u području korištenja digitalnih tehnologija u poslovnim procesima.

3. AUTORSKA PRAVA

3.1. Vlastiti sadržaj Administratora, a naročito stručni tekstovi, fotografije, logotipi i video ovih stranica zaštićeni su autorskim pravima. Administrator omogućava korištenje ovog sadržaja bez naknade za potrebe izvještavanja, a naročito za publikacije na internetu, te kopiranje i prijenos trećim stranama u gore navedenu svrhu, također i u dijelovima ili u izmijenjenom obliku. Napominjemo da se u svakom obliku korištenja mora navesti Administratorovo moralno pravo te prema tome i Administratorovo obavještenje o autorskim pravima.

3.2. Sadržaj treće strane, koji nije produciran od strane Administratora a koji je predstavljen ili pohranjen na web aplikaciji b2bit.ba, može se koristiti samo uz saglasnost vlasnika posebnih prava.

3.3. Svako, ali i samo djelomično korištenje izvornog koda (source code) podliježe autorskim pravima i uslovima licenciranja proizvođača te zahtijeva njegov izričiti i pisani pristanak.

4. ISKLJUČENJE ODGOVORNOSTI

4.1. Administrator stvara i uređuje sadržaj dostupan na ovoj web aplikaciji u dobroj vjeri i savjesti, a kako bi se korisnicima pružile pouzdane i aktuelne informacije. Sve informacije dostupne po hiperlinku ili drugim internet tehnikama, koje se ne nalaze u neposrednom području kontrole objavljivanja od strane Administratora su u nadležnosti odgovarajućih autora. S tim u vezi, za bilo kakve informacije, kao i sve nastale posljedice, odgovornost Administratora je isključena.

4.2. Informacije koje Administrator objavljuje na web aplikacijia smatraju se tačnim i pouzdanim u vrijeme njihovog objavljivanja, međutim, Administrator ne garantuje za tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovoj web aplikaciji. Administrator ne garantuje, izričito ili prešutno, uključujući garancije u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sistema, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na web aplikaciji ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih ličnih, finansijskih ili poslovnih odluka te ste saglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarenje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja, Administrator neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe koje od informacija dostupnih na ovoj web aplikaciji. U tom smislu predlažemo konsultacije s odgovarajućim stručnjakom, koji će biti u mogućnosti dati savjet posebno prilagođen vašoj konkretnoj situaciji.

4.3. Administrator se može uključiti i ukloniti bilo koji sadržaj koji je nemoralan, ne-etički, nezakonit ili štetan. Isključenje odgovornosti uključuje sve sadržaje kao što su svjesno ili nesvjesno povezane internet stranice, mišljenja korisnika te savjeti i druge informacije sa interneta, a koji su učinjeni dostupnim putem ove web aplikacije. Objavljena mišljenja se ne smiju smatrati mišljenjima Administratora.

5. PRAVNI OKVIR

5.1. Nadležnost za sve sporove koji proizlaze iz ili su u vezi sa ovim Pravilima i uslovima korištenja ima nadležni sud u Sarajevu.

5.2. Na ugovorne odnose između Administratora i korisnika ove internet stranice mjerodavno je pravo Bosne i Hercegovine.

6. OSTALO

6.1.  Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano uz ove Uslove korištenja web aplikacije, slobodno nam se obratite putem e-maila info@indat.ba.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.