Screenshot / BHT1

Prvo električno B&H vozilo – EVO

Tim inženjera GS Tvornice mašina iz Travnika je u protekle dvije godine radio na razvijanju prvog bosanskohercegovačkog električnog vozila. GS-TMT d.o.o. u Bosni i Hercegovini posluje od 2004. godine, proizvodeći dijelove visoko sofisticirane opreme za proizvodnju za europske, posebno njemačke proizvođače, na najmodernijim strojevima za obradu metala.

EVO je prvo vozilo na električni pogon dizajnirano i proizvedeno u Bosni i Hercegovini. Koncipirano je kao lako dostavno vozilo čija je autonomija 100 km a nosivost 300 kg tereta. Vozilo ovog tipa spada u kategoriju L6E koja zahtjeva registraciju vozila. EVO je već našao svoje kupce pa je tako jedna od renomiranih njemačkih logističkih kompanija prvi naručilac ovog vozila. 

Procjenjuje se da će se potražnja za vozilima ove vrste u narednom periodu značajno povećati što predstavlja šansu za kompaniju GS-TMT kao i za ostale bosanskohercegovačke kompanije.

Screenshot / BHT1

Do sredine ove godine vozilo EVO bi trebalo proći sva potrebna testiranja a do kraja 2023. dobiti i dozvolu za serijsku proizvodnju za koju je već pripremljena nova proizvodna hala u krugu travničke tvornice mašina GS.

Mi najviše energije ulažemo u svoje ljude, u njihovo obrazovanje jer ne vrijede vam ni nove hale ni nove mašine ako nemate kvalitetan kadar”, kazao je Senad Beganović, izvršni direktor GS Tvornice mašina Travnik.

 Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.