Proglašeni pobjednici 48-časovnog
hakatona “Digitalizacija prodaje“

Prethodnog vikenda (od petka 23.04. do nedjelje 25.04.) u organizaciji Centra za digitalnu transformaciju pri Privrednoj Komori Republike Srpske i uz podršku projekta Inovacije i digitalizacija u MSP u BiH, koji u ime njemačke vlade implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, organizovan je hakaton na temu ”Digitalizacija prodaje”.

Partneri ove projektne aktivnosti bili su Elektrotehnički fakultet u Banjaluci, te kompanije m:tel i JSGuru.

Hakaton “Digitalizacija prodaje” organizovan je na način da su učesnici u roku od 48 sati u sklopu svojih timova pokušali da kreiraju inovativno softversko rešenje, u vidu web ili mobilne aplikacije, koje doprinosi unapređenju prodajnih procesa, digitalizaciji mjesta prodaje, ili digitalizaciji komunikacije sa klijentima, doprinoseći boljem radu prodajnih predstavnika, odnosno unapređujući bilo koji drugi segment prodajnog procesa unutar malih i srednjih preduzeća.

Na hakaton se prijavilo osam ekipa, od kojih je šest ekipa, uz obezbjeđenu mentorsku podršku, pripremilo i odgovarajuće prezentacije. Na osnovu prezentacija i kratke diskusije sa članovima timova, članovi žirija, sačinjenog od predstavnika GIZ-a, i partnerskih organizacija m:tel i JSGuru, imali su težak posao oko odabira najboljih ideja.

U konačnici, nagrađeni su sljedeći timovi:

  1. nagradu u iznosu od 2,500 KM je osvojio najmlađi tim na takmičenju, Linuxovci, sa idejom pod nazivom Coffee express, a koja se u osnovi bavi promocijom proizvoda i usluga malih proizvođača prema krajnjim korisnicima.
  2. nagrada u iznosu od 1,500 KM dodijeljena je timu Alfonso za idejno rješenje vizualizacije proizvodnih programa preduzeća u sektoru drvoprerade;
  3. nagrada u iznosu od 1,000 KM dodijeljenja je timu INT 15 za ideju izrade platforme za pristup raznim vrstama usluga u okolini/ regiji;

Više informacija o održanom hakatonu možete naći na sljedećem linku – https://www.facebook.com/privrednakomorars/Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.