Poslovanje u oblaku i digitalni alati

Izazovima ”borbe” sa korištenjem novih tehnologija i konkurencijom na svjetskim tržištima sa kojima se privrednici konstantno suočavaju, priključila se i velika neizvjesnost poslovanja izazvana pandemijom COVID-19, a pojmovi kao što su ‘industrija 4.0”, ”digitalna transformacija”, ”digitalizacija poslovnih procesa” mnogima postaju svakodnevni, iako možda i ne baš jasni i primjenjivi u poslovanju.

Na konkurentnom tržištu uspijevaju ona preduzeća koja su fokusirana na konstantno inoviranje i korištenje digitalnih tehnologija. Poslovna rješenja u oblaku pomažu preduzećima da efikasno upravljaju podacima i dokumentima. Poboljšavaju produktivnost, kontrolu i upravljanje poslovnim procesima uz značajnu uštedu resursa, a povećan stepen sigurnosti, što u konačnici rezultira povećanjem konkurentnosti. Ovim priručnikom želimo vam približiti sve prednosti savremenog načina poslovanja, tj. poslovanja u oblaku kao i korištenja digitalnih alata.

Korištenje rješenja u oblaku posebno se pokazalo bitnim u trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19, radi potrebe mobilnosti radne snage odnosno omogućavanja bezbjednog rada od kuće.

Preuzmite besplatno priručnik i saznajte:

  • Šta omogućava cloud computing?
  • Osnovne prednosti cloud computing-a: sigurnost i niski troškovi
  • Prednosti programa u oblaku za vaše poslovanje
  • ePoslovanje i digitalni alati

Priručnik je dostupan na bosanskom i engleskom jeziku. Navedeni priručnik je jedan od dva priručnika namijenjena predstavnicima malih i srednjih preduzeća, koji su zainteresovani za unapređenje poslovanja primjenom digitalnih alata.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.