Objavljena Studija o digitalnoj transformaciji kompanija u Bosni i hercegovini

Udruženje za digitalnu transformaciju u Bosni i Hercegovini tokom 2021. je implementiralo projekat pod nazivom „Studija o digitalnoj transformaciji kompanija u Bosni i Hercegovini“. Projektni tim su činili:

  • Prof. dr. Lejla Turulja – rukovoditeljica inicijative/projekta
  • Mr. sci. Amra Alagić – ekspertica i istraživačica
  • Mr. sci. Senad Džananović – ekspert i istraživač
  • Doc. dr. Kemal Kačapor – ekspert i istraživač.

Projekat je imao za cilj istražiti i predstaviti stanje digitalizacije poslovnih procesa kompanija u BiH, te je rezultirao Studijom koja se bazira na primarnim i sekundarnim podacima. Poseban naglasak projekta jeste digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

 

Pozivamo Vas da pročitate dokument „Studija o digitalnoj transformaciji u Bosni i Hercegovini“.

Realizaciju projekta podržao je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime njemačke vlade, kroz projekat „Jačanje inovacija i digitalizacije u malim i srednjim preduzećima“. Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.