Konferencija Forward 2020

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka, organizovali su u Banjaluci 02. i 03. decembra 2020. godine, uz podršku projekta Inovacije i digitalizacija u MSP u BiH, koji u ime njemačke vlade implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, konferenciju Forward 2020 koja se ove godine bavila temama digitalne transformacije i koncepta pametnih gradova.

Osnovni cilj konferencije Forward 2020 (prva Forward konferencija je organizovana u decembru prošle godine) je da se obezbjede relevantne informacije, znanje i podrška kako poslovnom, tako i javnom sektoru, te da se ukaže na značaj digitalne transformacije i uvođenja pametnih rješenja za razvoj društva u cjelini. Na konferenciji je učestvovalo više od 30 učesnika iz Njemačke, Austrije, Izraela, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tokom trajanja ove dvodnevne konferencije, organizovane su četiri panel diskusije koje su, zbog trenutne epidemiološke situacije, emitovane na prvom programu Radio-televizije Republike Srpske, kao i putem društvenih medija. Prvog dana konferencije Forward 2020, teme panel diskusija su bile Digitalna ekonomija, te Digitalna transformacija: izazov ili šansa za razvoj privrede Zapadnog Balkana, organizovana uz direktnu podršku projekta Inovacije i digitalizacija u MSP u BiH (snimak ove panel diskusije – https://arh4.rtrs.tv/arhiva/2020/12/03/tvprog094614.mp4)

Drugog dana konferencije, teme panel diskusija su bile Gradovi budućnosti, te Projekti za “Grad budućnosti”.

Više informacija o konferenciji Forward 2020 možete naći na sljedećem linku – https://forwardconf.org/Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.