Fotografija: CC0, pixabay.com

Besplatni Webinar:
Digitalizacija i upravljanje destinacijom

UTORAK, 14.07.2020. u 18.00.

Link za prijavu: PRIJAVA!

Prijava je moguća i putem e-maila: sales@outdooractive.com

Gotovo niti jedan vid razvoja u posljednjih nekoliko godina nije utjecao na turizam kao što je to progresivna digitalizacija. Velike platforme poput TripAdvisor, Booking.com, Priceline, Agoda, AirBnB preokrenule su pravila igre. Segment tradicionalnog smještja je pod pritiskom, posrednici (npr. Touroperatori) dobijaju drugu ulogu. Digitalni mediji imaju središnju ulogu tokom cijelog turističkog putovanja.

U isto vrijeme gosti, tzv. User-i postaju sve transparentniji i nudi se mogućnost obratiti im se fokusirano.

Digitalna promjena je nazaustavljiva! Sve je važnije prilagoditi se istoj i iskoristiti mogućnosti koje nudi digitalna transformacija. Te mogućnosti uključuju da poslovni procesi mogu biti ekonomičniji, mogu znatno uštedjeti resurse. Optimizacija poslovanja mora biti dostupna svim tipovima i veličinama preduzeća.

U Outdooractive zagovaramo globalnu digitalizaciju turizma i naši partneri imaju pristup prema više od 8.3 miliona potncijalnih gostiju širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini Outodooractive u saradnji s Deutsche Gesellschat für Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH podržava proces digitalizacije za sva mala i srednja preduzeća u turizmu.

Pridružite nam se na besplatnom webinaru. Kroz praktične primjere ćemo obraditi sljedeće teme:

  • Uspostavljanje digitalne strukture podataka (Content management)
  • Destinacije moraju biti prisutne u digitalnoj formi (Content distribution)
  • Promjena uloge destinacije od Marketing do Management Organization (DMO)

Cjelokupan program edukacija je podržan i izvodi se u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime njemačke vlade. GIZ je svojim pokroviteljstvom osigurao da ova i naredne tri edukacije budu besplatno dostupne javnosti. Više o GIZ-ovom projektu „Inovacija i digitalizacija u MSP u BiH“ možete saznati na www.b2bit.ba.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.