“Strategija implementacije ERP i DMS sistema“ – prijavite se na radionicu i iskoristite prednosti softvera u svom preduzeću!

Projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, koji finansira vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u cilju povećanja kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju, za mala i srednja preduzeća, organizira besplatne edukacije na temu digitalne transformacije, koje prisutni mogu direktno primijeniti u svom radu.

Besplatne edukacije funkcioniraju kao treninzi (uživo), radionice (uživo i online) i webinari (online), pri čemu teme koje budu predstavljene na treninzima i radionicama će biti detaljnije obrađivane na webinarima, uz navođenje konkretnih primjera na kojima učesnici mogu bolje razumijeti kako koristit određene digitalne tehnologije, rješenja ili poslovnog modela.

Cilj naredne radionice, koju organizira GIZ u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske je upoznati učesnike i učesnice iz malih i srednjih preduzeća sa sa elementima planiranja uspješne implementacije „Sistema za planiranje i upravljanje resursima preduzeća (ERP)“ i „Sistema za upravljanje dokumenima (DMS)“.

ERP i DMS su softverski sistemi koji olakšavaju upravljanje različitim procesima u preduzećima. Oni unapređuju poslovne procese i efikasnost, a njihova integracija omogućava centralizovano upravljanje resursima, informacijama i dokumentacijom. ERP sistem objedinjuje različite funkcionalnosti kao što su finansije, logistika, ljudski resursi, nabavka, prodaja i druge ključne operativne oblasti, a DMS je aplikacija koja omogućava centralizovano skladištenje, indeksiranje, pretraživanje i dijeljenje dokumenata.

Kroz interaktivan i praktičan rad, učesnici će biti upoznati sa dobrim praksama analize poslovnih procesa u svrhu odabira pravog ERP i DMS rješenja koje može odgovoriti poslovnim potrebama njihovih kompanija.

Radionica “Strategija implementacije ERP i DMS sistema“ bit će održana u Hotelu Park u Doboju. Broj mjesta je ograničen, a prijave za učešće su otvorene  do 6.6.2023. godine.

Predavači na radionici su saradnici njemačkog Luvent Consulting GmbH i ujedno stručnjaci za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća sa dugogodišnjim iskustvom:

  • Miodrag Kostić, Srbija
  • Esmin Berhamović, BiH
  • Aleksandar Mastilović, BiH

Zajedno do inovativnih modela poslovanja!Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.