Serija webinara:
Industrijska robotika i automatizacija

DKR Njemački centar za robotiku Tuzla, u okviru inicijative “COVID-19 Response“, a uz podršku projekta Inovacije i digitalizacija u MSP u BiH koji u ime Njemačke vlade implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, organizuje seriju webinara na temu ‘’Industrijska robotika i automatizacija’’, na kojima će se predstaviti različite primjene industrijskih robota, tehnološke karakteristike i prednosti industrijske robotike i automatizacije, te alati koji se fokusiraju na ekonomsku opravdanost projekata u ovoj oblasti. Webinari su namijenjeni menadžmentu u proizvodnim preduzećima i ostalim industrijama u kojima se primenjuje industrijska robotika i automatizacija, ali i predstavnicima preduzeća i privrednih udruženja, te predstavnicima vladinih institucija koje rade na realizaciji programa podrške privredi.

Prvi u seriji webinara je Industrija 4.0 i trendovi u svijetu koji će se održati u srijedu, 17. 06. 2020. sa početkom u 10.00 h. Predavač je g. Amir Sabirović, konsultant za subvencije i inovacije u IT sektoru u firmi Berenschot, Nizozemska.

Link za prijavu – PRIJAVI SE!

U nastavku ovih aktivnosti, u narednim sedmicama, organizovaće se sljedeći webinari:

  • FANUC industrijski roboti;
  • Tehnološke karakteristike industrijske primene robotike;
  • Ekonomska izvodljivost primene industrijskih robota;
  • Automatizacija kao alat za efikasnost proizvodnje.

Više informacija o webinarima na sljedećem linku – kliknite ovdje.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.