ONLINE WEBINAR 5:
Promjena paradigmi poslovanja

ČETVRTAK, 23.07.2020. u 18.00.

U skladu sa kojim pravilima je industrija poslovala u prošlosti? Koja pravila usmjeravaju industriju danas? I naravno, šta nas očekuje u budućnosti? Kako uskočiti u voz poslovnih lidera i predvodnika? 

Evidentna je činjenica da nam slijede značajne promjene u načinu življenja a samim tim i poslovanja. I mi u manje razvijenim zemljama morat ćemo da ispratimo najsavremenije tehnike i tehnologije. Morat ćemo da se oslobodimo nametnutih okvira uzrokovanih tradicijom, historijskim dešavanjima ili bilo kakvih drugih okvira. Vrijeme je da se izdignemo iznad situacije, da sad, upravo sad, uložimo sve napore i zadnji atom energije da se izborimo za svoj plasman na svijetskom tržištu.

Mi smo industrijska zemlja, imamo sposobne i fleksibilne ljudske resurse da to postignemo. Na neki način smo i navikli da se nosimo sa teškoćama. Moramo iskoristiti ovu situaciju i one realne kapacitete koje imamo. Mi u ovoj krizi moramo izgraditi paradigmu poslovanja koja će parirati evropskim, i ravnopravno sarađivati s njima.

Promjena je jedina neizbježna okolnost  poslovanja, stoga idemo skupa sagledati kakve nas to promjene u budućnosti očekuju i kako ćemo njima adekvatno upravljati.

Tim predavača u sastavu dr. Hadis Bajrić i Tarik Kadrispahić će dati sve od sebe da nam probliži ovu temu i učini što razumljivijom. Napravit će pregled izmjena tokom historije u poslovnom sistemu i pokušati iz svog iskustva da predvide nove poslovne modele koji predstoje.

Ova serija webinara je podržana od strane “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u ime Njemačke vlade”, u sklopu cjelokupnog programa pod nazivom “Industrija za budućnost”.

Pridružite se ovom webinaru s ciljem efektivne razmjene znanja i razmišljanja.

Dobrodošli.

Napomena: Svaki učesnik se prijavljuje na webinar zasebno, nakon čega zaprima link za prijavu na svoju email adresu. Učešće na webinaru je besplatno.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.