Kroz besplatan webinar INTERA nudi znanja
o marketingu i online prodaji za
mala i srednja poduzeća

SRIJEDA I ČETVRTAK, 01. i 02.07.2020. 

Link za prijavu: prijavi se!

Online trgovina jedan je od pojmova koji se posljednjih godina sve češće može čuti u svakodnevnom govoru. Kupovati iz topline svog doma najčešća je fraza kojom marketinški odjeli različitih poduzeća privlače svoje klijente. I u potpunosti je točna!

Razvoj tehnologije unaprijedio je mogućnosti online trgovine i približio ju svakom pojedincu. Kroz nekoliko klikova na mobilnom uređaju moguće je pretražiti online trgovine te kupiti traženi proizvod. I to se ne odnosi samo na velike, svima poznate online trgovine poput Amazon-a, AliBabe i drugih. Sve češće mala i srednja poduzeća prepoznaju značaj vlastitih online trgovina kojima se na jednostavan i brz način mogu približiti potencijalnim klijentima. Tomu je posljednjih mjeseci značajno doprinijela i globalna pandemija koja je na nekoliko tjedana pojedince primorala da ostanu doma i željene proizvode pronalaze isključivo pretražujući Internet. Ovaj trend nije zaobišao nijedan gospodarski sektor zahtijevajući od svih poduzeća i organizacija brzu prilagodbu na novonastalu situaciju i potrebu za digitalizacijom.

Tematici online trgovine, s naglaskom na izazove koje je malim i srednjim poduzećima donio protekli period, bit će posvećen besplatni webinar “Development of online business and sales for small and medium enterprises during and after the pandemic Covid-19“ koji INTERA Tehnološki Park organizira u srijedu, 1.7. i četvrtak 2.7.2020. Webinar će poseban fokus staviti na drvni, metalni i turistički sektor, a zaposlenici poduzeća iz ovih sektora dobit će uvid u razvoj poslovanja tijekom i nakon globalne pandemije. Tijekom webinara oni će imati priliku naučiti kako pokrenuti i voditi online prodaju, ali i kako promovirati proizvode i ponuditi ih kroz digitalne kanale. Poseban naglasak će se staviti na promociju kroz alate digitalnog marketinga – Google, Facebook i Instagram oglašavanje, marketing na društvenim mrežama, SEO optimizaciju i e-mail marketing. Polaznici će naučiti kako pristupiti ciljnim skupinama, ali i kako vlastite zadatke provoditi kroz digitalne kanale što je posebno važno u vremenima kada se epidemiološke mjere provode u svim segmentima života pa tako i poslovanja. Stečena znanja doprinijet će prilagodbi poslovnog modela poduzeća izazovima koje je sa sobom donijela globalna pandemija koja je ostavila snažan trag na poslovanju i razvoju poduzeća iz svih sektora pa ni drvni, metalni i turistički sektor nisu izuzetak.

U svijetu u kojem je tehnologija promijenila poimanje poslovanja, fizičke granice su izbrisane, a uz dobru poslovnu strategiju svako poduzeće može pronaći svoje klijente. Pravilno koristeći sve alate, i lokalna poduzeća iz ovih sektora mogu izazove globalne pandemije pretvoriti u poslovne prilike. Steći kvalitetne temelje za digitalnu transformaciju poslovanja moguće je već na ovom webinaru za koji se svi zainteresirani mogu prijaviti na linku.
Ovaj webinar se organizira u suradnji s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime njemačke vlade. Svojom podrškom GIZ je kroz projekt „Inovacija i digitalizacija u MSP u BiH“, o kojem se više detalja može pronaći na www.b2bit.ba, omogućio da ovaj webinar bude besplatan za sve sudionike. Za sva eventualna pitanja svi zainteresirani mogu se obratiti timu INTERA TP-a na prijave@intera.ba.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.