Sigurnost i zaštita poslovnih podataka

SRIJEDA, 30.06.2020. u 11.00.

Link za prijavu: prijavi se!

Najgori virus koji može ugroziti naše poslovanje je bezbrižnost. O gubitku podataka nikada ne razmišljamo, a posebno ne kao o trošku dok nam se ne dogodi. Razmislite samo šta sve može poći po zlu, šta može poremetiti, ako ne i potpuno onemogućiti poslovanje: kvarovi na serveru, tehničke greške, gubitak arhive, hakerski napadi, grom i požar, poplave, krađe podataka itd. Vjerovatnoća da nas takva neprijatnost zadesi nije velika, ali ako se desi posljedice mogu biti pogubne za poslovanje.

Proaktivnost pri zaštiti podataka i adekvatna pripravnost u slučaju nezgode je ne samo preporučljiva, nego nužna.

Sigurnosna kopija nam omogućava da baze podataka čuvamo na udaljenoj sigurnoj lokaciji u oblaku. Smisao kopiranja podataka na sigurno mjesto je da, ukoliko dođe do nepredviđenih situacija (hakerskih napada, požara, poplava i sl.), možemo vratiti izgubljene podatke lako i brzo.

Pridružite nam se na besplatnom webinaru. Kroz praktične primjere ćemo obraditi sljedeće teme:

  • Koja je cijena gubitka podataka?
  • Najčešće greške u radu sa osjetljivim podacima.
  • Kako zaštiti podatke?
   • Digitalno skladištenje i upravljanje dokumentacijom u preduzeću te sigurnosne kopije.
   • Lakša i sigurnija razmjena podataka u oblaku.
   • Backup & Restore podataka.

Navedeni webinar je edukacija namijenjena predstavnicima malih i srednjih preduzeća koji su zainteresovani za unapređenje poslovanja primjenom digitalnih alata.

Cjelokupan program edukacija je podržan i izvodi se u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime njemačke vlade. GIZ je svojim pokroviteljstvom osigurao da obje edukacije budu besplatno dostupne javnosti.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.