Banjaluka dobija centar za
digitalnu transformaciju

U utorak, 17. 12. 2019. godine, u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjaluci, potpisan je sporazum o saradnji na uspostavljanju mreže za digitalnu transformaciju privrede Republike Srpske.

Sporazum su potpisali ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, g. Srđan Rajčević, ministar privrede i preduzetništva g. Vjekoslav Petričević, predsjednik Privredne komore RS, g. Borko Đurić, direktor Inovacionog centra Banjaluka, g. Drago Gverić i voditeljica GIZ programa Lokalne razvojne strategije, u čijem okviru se provodi i projekat Inovacije i digitalizacija u MSP u BiH, gđa Ellen Kallinowsky.

Sporazumom se uspostavlja institucionalni okvir i formalizuje saradnja strana potpisnica na stvaranju uslova za primjenu novih digitalnih tehnologija i digitalnih poslovnih modela u privredi Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kroz provođenje pilot aktivnosti izrade i implementacije strategija digitalne transformacije u deset malih i srednjih preduzeća iz regije Banja Luka, te kroz aktivnosti koje će za rezultat imati uspostavu Centra za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Republike Srpske, korištenjem stručne podrške i iskustava Centra za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije.”Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.