WEB PLATFORMA

Jedan od najvažnijih alata za promociju i implementaciju GIZ projekta “Inovacija i digitalizacija MSP” je i izgradnja funkcionalne web platforme “B2BBiT”, koja je osmišljena s namjerom da ispuni trenutno postojeću prazninu u lancu komuniciranja između IT kompanija i MSP. Sastavljena iz nekoliko funkcionalnih komponenti, od kojih se svaka može koristiti i pojedinačno, B2BBiT je zamišljena kao platforma dobrih primjera iz BiH poslovnog svijeta, servis za razmjenu informacija, ali i mjesto nalaženja kompanija sa oba kraja sfere zainteresiranih za međusobnu saradnju. 

Tri glavne komponente su: Matchmaking-tool; Story telling; i Know-how kutak.

​Matchmaking tool komponenta pruža mogućnost registracije MSP i IT kompanija, gdje MSP imaju mogućnost opisati izazov koji imaju u poslovanju, a koji se može riješiti primjenom nekog digitalnog rješenja. IT kompanije imaju mogućnost da opišu usluge i proizvode koje nude, a koji bi mogli biti od interesa za rješavanje (registriranih) izazova u MSP. Kao čest problem se pokazuje da MSP prepoznaju poboljašanja koja nude digitalna rješenja, ali jednostavno ne znaju kome se obratiti. S druge strane, IT kompanije imaju rješenja – ali nemaju problema. Pronalaženje jednih i drugih je prvi korak ka saradnji i uvođenju digitalizacije u MSP. ​

Story telling: koliko puta smo čuli primjere dobre saradnje između IT kompanije i MSP u…bilo gdje u svijetu. Bosna i Hercegovina ima uspješne priče, ima primjere odlične saradnje u ovom sektoru, koje ova platforma nastoji približiti potencijalnim korisnicima. Donosimo uspješne priče koje su napravile pomak u svijetu malih i srednjih preduzeća i IT kompanija, otvarajući vrata i drugim zainteresiranima, dijeleći praktične savjete i dobre prakse.

Kao logičan nastavak prethodnog modusa, know-how kutak će donositi članke, edukativnog i informativnog karaktera, u svrhu podizanja svijesti i znanja o značaju teme digitalizacije i inovacije putem digitalizacije, mogućnostima koje MSP imaju u korištenju digitalnih rješenja.

Cijela B2BiT platforma je usmjerena na krajnje korisnike: MSP i IT kompanije, sa ciljem da na jednom mjestu našu inspiraciju za svoje poslovanje, rješenje problema, i pohvale se uspjehom.Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.