Inovacijska vaučer shema: Otvoren je Javni poziv za prijavu malih i srednjih poduzeća kao korisnika inovacijske vaučer sheme

Prepoznajući važnost saradnje akademske zajednice i privrednog sektora, INTERA Tehnološki Park realizira projekt BOOST kojeg podržava projekt “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinanciraju Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke (BMZ), a implementira GIZ. U okviru projekta BOOST danas je otvoren Javni poziv za sva zainteresovana mala i srednja preduzeća.

Inovacijska vaučer shema je program osmišljen za promicanje saradnje industrije i akademske zajednice za razvoj inovativnih rješenja za lokalna mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini. Generalni cilj programa je podržati inovacijske procese u malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini kroz saradnju akademske zajednice i privrednog sektora.

Predmet ovog Javnog poziva za mala i srednja poduzeća, je izbor malih i srednjih poduzeća koja  će odabrati pružatelja usluga, ostvariti s njima kontakt i zajedno s pružateljem usluga aplicirati za vaučer. Prijavu je moguće ostvariti isključivo za korištenje neke od predstavljenih usluga u katalogu pružatelja usluga koji se nalazi na linku: KATALOG ZA PRUŽATELJE USLUGA

Prethodno odabrani pružatelji usluga kroz katalog usluga nude set usluga koje su spremni i kompetentni pružiti malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini.

Inovacijski vaučeri dodjeljivat će se za projekte koji se odnose na razvoj proizvoda, tehnološke inovacije ili inicijative i projekte digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća. U tu će svrhu mala i srednja poduzeća morati dokazati da:

  1. su kvalificirani kao prihvatljivi korisnici u okviru IVS-a,
  2. identificirati sebi odgovarajućeg pružatelja usluga s popisa/kataloga odabranih subjekata
  3. imati stvarnu potrebu koja se može realizirati uslugama koje se mogu dobiti putem programa.
  4. definirali su koncept projekta u saradnji s pružateljem usluga ili samostalno.

Maksimalna vrijednost jednog dodijeljenog vaučera je 5.000,00 EUR (u valuti BAM), a minimalna 2.000,00 KM. Učešće od strane malog ili srednjeg poduzeća je minimalno 10% od vrijednosti vaučera.

Informirajte se o Javnom pozivu i načinu prijave OVDJE, unutar poziva možete pronaći i potrebne priloge, a ukoliko imate dodatna pitanja obratite se na boost@intera.ba.

Dodatne informacije o Javnom pozivu moći ćete dobiti i na online Info sesiji koja će se održati  28.08.2023. godine u 13.00h (prijave za Info sesiju će biti otvorene naknadno).

Prvi rok za podnošenje prijava je petak, 29.09.2023. godine do 16h po lokalnom vremenu.

Linkovi za pristup:

  1. Javni poziv
  2. Prilog 3-4-5
  3. Prilog 6


Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.