Informacije

INFORMACIJE

U sekciji informacije možete pročitati edukativne tekstove iz oblasti primjene digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih preduzeća, pratiti projektne aktivnosti kao i relevantne informacije iz oblasti digitalnih tehnologija.

Pridružite nam se.

Informacije

Predstavnici digitalnih inovacijskih hub-ova iz Bosne i Hercegovine donose prakse iz oblasti robotike u zdravstvu sa DIH-HERO konferencije u Barseloni

U utorak, 25. aprila, DIH-HERO konferencija u Barseloni, na kojoj su učestvovali predstavnici digitalnih inovacijskih hub-ova projekta Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH/ EU4DigitalSME, koji sufinansiraju Evropska unija i SR Njemačka (BMZ), a implementira GIZ, okupila je vodeće akademike, istraživače i predstavnike iz oblasti zdravstva iz cijele Europe kako bi se informirali i diskutirali, ali i povezali u oblasti robotike u zdravstvu.

Pročitaj više
Informacije

Zahvaljujući GIZ-ovoj podršci 95 učesnika i učesnica usvojili znanja o digitalnim tehnologijama

Na radionici “Primjenom digitalnih tehnologija do boljih poslovnih rezultata” koju je organizirao GIZ u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN), prisutni su unaprijedili znanje i razmijenili iskustva u oblasti istraživanja tržišta digitalnog marektinga, brendiranja, elektronske trgovine i unapređenja poslovnih operacija.

Pročitaj više
Informacije

Predstavnici digitalnog inovacionog hub-a Industrial HUB Tuzla u posjeti Belgrade Robotics Hub

U okviru projekta Inovacije i digitalizacija u MSP u BiH/ EU4DigitalSME, koji sufinansiraju Evropska unija i SR Njemačka (BMZ), a implementira GIZ, predstavnici digitalnog inovacionog hub-a Industrial HUB iz Tuzle bili su od 4 – 6. 4. 2023. u studijskoj posjeti u Beogradu, sa ciljem uspostavljanja saradnje između BiH i regionalnih DIHova. Domaćin posjete je bio Belgrade Robotics Hub (BRH).

Pročitaj više
Informacije

“Primjenom digitalnih tehnologija do boljih poslovnih rezultata” – prijavite se na hibridnu radionicu!

Cilj naredne radionice, koju GIZ organizira u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN), je omogućiti učesnicima i učesnicama da unaprijede znanje i razmjene iskustva u oblasti istraživanja tržišta digitalnog marektinga, brendiranja, elektronske trgovine i unapređenja poslovnih operacija.

Pročitaj više
Vijesti

Bosanskohercegovački digitalni inovacini hubovi na Evropskom forumu robotike

Uz podršku projekta EU4DigitalSME koji sufinanciraju Evropska unija i SR Njemačka (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizovana je posjeta predstavnika digitalnih inovacionih hubova (DIH) jednom od najznačajnijih događaja u svijetu robotike, Evropskom forumu robotike (ERF) koji se ove godine održao od 14.-16.03. u danskom Odenseu.

Pročitaj više


Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.