Informacije

INFORMACIJE

U sekciji informacije možete pročitati edukativne tekstove iz oblasti primjene digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih preduzeća, pratiti projektne aktivnosti kao i relevantne informacije iz oblasti digitalnih tehnologija.

Pridružite nam se.

Edukacija

GIZ i OECD: Poziv za učešće u inkluzivnom Dijalogu o javnim politikama za inovacije u Bosni i Hercegovini – razmijenite iskustva i ideje sa ekspertima i kreatorima javnih politika

U četvrtak, 8.6.2023. godine, u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke, GIZ i OECD će održati online događaj pod nazivom „Dijalog o javnim politikama za inovacije“.

Pročitaj više
Informacije

Nove perspektive za digitalnu transformaciju: Studijska posjeta Hrvatskoj otkriva primjere dobre prakse za mala i srednja preduzeća

Uz podršku projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“ koji sufinansiraju Evropska unija i SR Njemačka (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, organizirana je studijska posjeta na temu podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća.

Pročitaj više
Edukacija

“Poslovno planiranje – digitalna mapa puta” – prijavite se na trening!

Projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, koji finansira vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u cilju povećanja kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju, za mala i srednja preduzeća, organizira besplatne edukacije na temu digitalne transformacije, koje prisutni mogu direktno primijeniti u svojim kompanijama.

Pročitaj više
Informacije

Obuka za mala i srednja preduzeća: Digitalna transformacija je neizostavan dio strateškog planiranja

Protekle sedmice, u okviru projekta Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/ EU4DigitalSME, kojeg sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke, održan je trening na kojem su polaznici i polaznice upoznati sa osnovama strateškog planiranja za mala i srednja poduzeća, uključujući elemente i proces izrade analize vlastitih resursa i sposobnosti, te vanjskog poslovnog okruženja i konkurencije.

Pročitaj više
Informacije

Funding Bootcamp: Digitalni inovacijski hub-ovi iz BiH, spremni za evropske, regionalne i domaće fondove

Predstavnici digitalnih inovacijskih hub-ova, na trodnevnom treningu Funding Bootcamp kojeg je održala CIVITTA – vodeća kompanija za menadžment konsalting iz centralno-istočne Evrope, a organizirao GIZ u okviru projekta Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/ EU4DigitalSME, kojeg sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke, upoznati su sa procedurama poziva evropskih fondova i procesom pripreme uspješnih projekata.

Pročitaj više


Izradu web stranice je podržalo Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.


Tražite rješenje za svoj poslovni problem ?
NUDITE digitalne proizvode i usluge ?

Web aplikacija b2bit.ba vam omogućava da na jednom mjestu izložite svoj poslovni problem za kojeg smatrate da ga možete riješiti putem digitalnih tehnologija, da potražite rješenje za svoj poslovni problem ili da predstavite svoja digitalna rješenja za mala i srednja preduzeća.